Teléfonos: Perú 0051 1 705 9477, España 0034-93-683-64-61

Ekologiskt kaffe Peru

Ekologiskt kaffe Peru

Ekologiskt kaffe Peru

Peru är den näst största producenten och exportören av ekologiskt kaffe. För närvarande exporteras peruanskt kaffe till 48 länder, främst USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Sverige och Belgien. Det är värt att nämna att Peru exporterar ungefär femtio procent av sin produktion till EU. Också det viktiga faktum att världens största konsumenter av kaffe är: Finland, Norge, Sverige, Tyskland och Italien.

Odling sker oftast i bergskedjan Anderna. De större produktionsområdena är: Junin, Cajamarca, Cuzco, San Martin och Amazonas. Det anses att det bästa kaffe är från: Chanchamayo och Satipo, Junin och Oxapampa, Pasco.

Kvalitetskaffe

Peru erbjuder odling i flera typer av klimat, mark och nederbörd där hög mängd solljus är nödvändig för plantering, vilket möjliggör produktion av hög kvalitativt kaffe.

Produktionen av kaffe bidrar till den peruanska ekonomin eftersom den bidrar med att skapa sysselsättning och är en av de viktigaste jordbruksexportprodukterna.

Om Kaffe

Enligt tidskriften El Comercio och styrelsen för National Coffee förväntas exporten 2016 kunna nå 220.000 ton i slutet av året, med en eventuell skörd av 5,85 miljoner bushels, motsvarande 270.000 ton råkaffe. Å andra sidan, anser Thomas Cordova ordföranden i National Coffee Board det viktigt att nämna  den inhemska konsumtionen i Peru som för närvarande uppskattas till endast 650 gram per år per person.

Om du är intresserad av kaffe export eller import, kan du kontakta oss genom följande formulär

Vi erbjuder juridisk och affärsrådgivning, vi har kontor i Lima, Peru och Frankfurt -Tyskland. Språk: svenska och engelska.

Peruansk Export – är länken mellan Peru och Europa.

info@exportacionesperuanas.com