Teléfonos: Perú 0051 1 705 9477, España 0034-93-683-64-61

Peruansk kakao

Peruansk kakao

Peruansk kakao. Peru är den näst största producenten av organisk kakao i världen. Peruansk kakaoodling sker i Anderna och i djungeln, 300 till 900 meter över havet. De viktigaste områdena för peruansk kakaoproduktion är i Cuzco, San Martin, Amazonas, Piura, Ayacucho och Junin. Peru har 60% av de olika typer av kakao eller kakaobönor sorter som finns i världen.

Det bör nämnas att priset på kakao styrs av börsen i New York samt de kvaliteter- och kvalitetscertifikat som kakaon har.

Efterfrågan på kakao har vuxit de senaste åren och fem stora importländer av peruansk kakao är USA, Holland, Tyskland, Belgien och Italien. Nederländerna är den största köparen och USA är den näst viktigaste.

Kakaobönor

Vad som huvudsakligen har ökat är global efterfrågan på kakaobönor eller «nibs» som är rostat och delats och används för direkt konsumtion eller för bakning. Därför har vi upplevt en ökning av dess värde. För närvarande exporterar Peru ca. 40 ton, vilket kan ökas, med hänsyn till länder som Tyskland, Sverige, Kina, Japan, bland andra. Vad köpare söker är kakao som är ekologiskt certifierad och rättvisemärkt.

Kakaoodling

Peru har lyckats att positionera sig på den internationella marknaden som tillverkare av fin kakao. Enligt global uppskattning av ICCO skulle 75% exporteras som högvärdig kakao.

Peruansk kakao har vunnit internationella priser, vilket placerar den som en av de bästa i världen. Exklusiva chokladproducenter i Schweiz, Belgien och Frankrike tillverkar sina produkter med peruansk kakao.

Peruansk export med kontor i Peru, Tyskland och Sverige, syftar till att främja försäljningen av peruanska produkter nationellt och internationellt. Om du är intresserad av att marknadsföra peruansk kakao, kan du kontakta oss via formuläret nedan  FORMULARIO 

Peruansk Export – är länken mellan Peru och Europa. Choklad bra för hälsan.

info@exportacionesperuanas.com